Recordaantal bezoekers

Bijna 35.000 bezoekers gingen de afgelopen vijf dagen op ontdekkingsreis in de wereld van wetenschap en technologie op het Haagse Malieveld. Het Generation Discover festival, georganiseerd door initiatiefnemer Shell en twintig aangesloten partners, stond dit jaar in het teken van de internationale duurzaamheidsdoelstellingen en was grootser opgezet dan ooit. Met een recordaantal aanwezigen genoot het jaarlijkse evenement veel belangstelling. Vanaf volgend jaar zal het interactieve festival iedere keer in een andere stad plaatsvinden, om nog meer ontdekkers van de toekomst te inspireren.

Recordaantal bezoekers Generation Discover 2018

Slimme ideeën

Met de afsluiting van het Generation Discover festival, zijn de inschrijvingen voor de bright ideas challenge 2019 geopend. Hierbij worden basisschoolleerlingen uitgedaagd om slimme oplossingen te bedenken voor wereldproblemen op het gebied van energie, water en voedsel. Bovendien helpt het leraren om deze onderwerpen op een toegankelijke manier onder de aandacht te brengen.

Een broek die energie opwekt door wrijving en beweging. Platformen met akkers op zee om voedsel op te verbouwen met gezuiverd zeewater. Een robot die regenwater opvangt en zuivert, maar ook planten in de tuin water geeft. Dat zijn de winnende ideeën van dit schooljaar en de toekomst volgens de jonge generatie ontdekkers. Inschrijven voor de challenge kan via brightideas.generationdiscover.nl.

Genaration Discover festival

Malieveld Den Haag

17 t/m 21 oktober 2018

Toegang is gratis!
Alle dagen van 9.00 uur tot 18.00 uur
Entree mogelijk tot 17.30 uur

Bright ideas

Reuzenrad

Theater

Mobiliteit

Chemie

Duurzame Doelen

Quest

Energie

Steden

Cyber

Mini-lab

Operatie Malieveld

Drones

Racen

icon

Bright Ideas

Leer, ontdek en maak tijdens een van de leuke workshops.

icon

Reuzenrad

Een prachtig uitzicht, maar lukt het jou de moeilijke rekensom op te lossen voor je weer uitstapt?

icon

Theater

Ga eens lekker achterover zitten en geniet van het spektakel tijdens de diverse science shows. Zie de nieuwste technieken in actie en tuur in de wereld van morgen.

icon

Mobiliteit

De toekomst van mobiliteit beleef je hier, of het nu gaat om electrisch rijden, waterstof als brandstof of de auto van de toekomst.

icon

Chemie

Ontdek in “24 uur Chemie” aan de hand van leuke proefjes hoe je chemie tijdens jouw dag tegen komt.

icon

Duurzame Doelen

Neem plaats bij deze dome en luister naar het verhaal over de Duurzame Doelen. Hoe kunnen Wetenschap en Technologie bijdragen aan het behalen van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN?

icon

Quest

De Quest Sound Illusion Cube is een wetenschappelijk experiment, durf jij het aan? (Vanaf 8 jaar.)

icon

Energie

Bouw een windmolen, speel met de zon en leer over warmte.

icon

Steden

De stad van de toekomst. Denk mee over de vraag hoe Den Haag er in de toekomst uit moet zien. Creëer, bouw en beleef het hier!

icon

Cyber

Spoor de Cybercrimineel op en stop hem door jouw skills in te zetten. (Vanaf 8 jaar.)

icon

Mini-lab

Neem deel aan een van de leuke en leerzame workshops van van onze partners.

icon

Operatie Malieveld

Met z’n allen bieden we de helpende hand na een nationale ramp. Operatie Malieveld heeft jou nodig! Doe je mee? (Sommige activiteiten vanaf 8 jaar.)

icon

Drones

Drones zijn de toekomst. Maar drones zijn ook nu. Op het festival kun jij er zelf mee vliegen! Hoe cool is dat? Ontdek er ook hoe drones nog meer gebruikt worden.

icon

Racen

Een autootje dat op zout water rijdt? Kan dat? Jazeker! Op het festival race jij met je eigen autootje tijdens de wheel change challenge! Verbreek jij het record?

Het festival voor jonge ontdekkers

Dit jaar wordt voor de derde keer het Generation Discover festival georganiseerd, het evenement dat de volgende generatie ontdekkers uit heel Nederland in beweging brengt. Tijdens dit vijfdaagse festival leer je alles over wetenschap en technologie en hoe zij kunnen bijdragen aan het behalen van de 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Er is van alles te beleven maar je kunt ook zelf aan de slag! Sommige activiteiten zijn geschikt voor kinderen van 6/8 jaar of ouder.

Het festival is van 17 t/m 21 oktober 2018 op het Malieveld in Den Haag. Toegang is gratis!

Video: Generation Discover festival

Transcript

Plattegrond

Plattegrond vergroten

Partners

Het festival

Locatie

GENERATION DISCOVER FESTIVAL
17 t/m 21 oktober 2018
Malieveld, Den Haag

Gratis tickets bestellen